Barista képzés

Kávérajongók számára barista képzésünket ajánljuk, ahol betekintést nyerhetnek a szakmába, megtudhatják hogyan hozhatják ki a maximumot otthoni kávéfőzésükből, megismerkedhetnek a kávévilág rejtelmeivel és titkos fogásokat, trükköket tanulhatnak meg.
Ezt a programot kisebb, maximum 15 fős csoportok számára ajánljuk.

Kávéinkról bővebben

Ezek a workshopok azért jöttek létre, hogy a kávézást magasabb szintre emeljük, mint fogyasztói oldalról mind készítési szemszögből. Biztos sok éves tudást adunk legyen szó a klasszikus olasz vagy akár a speciality irányban szeretne elmozdulni. Természetesen azokat is várjuk, akik hobbiként szeretnének minél többet megtudni a kávéról, illetve kávékészítésről, sőt kiváló program csapatépítő rendezvényekre is.

A tanfolyamokat egyénre szabottan indítjuk. Érdeklődni az info@bottegadelvino címen és a +36304004488 telefonszámon tud.

  • Latte art alapképzés (Tejhabosítás, klasszikus formák)

Textúrált tejhab/tejkrém készítése és alap minták gyakorlása.

  • Express barista képzés

    Átfogó alap képzés, amiben átvesszük a kávékészítés fő állomásait. A kávénövényről általánosságban, csoportosítása. Kávékészítés menete esetleges hibák kiküszöbölése. Receptúrák átbeszélése. Tejhabosítási technikák.
  • Kávégép használat, őrlő beállítás, espresso alapismeretek

Ezen a workshopokon az őrlőbeállítást illetve az espresso készítés fortélyait sajátítjuk el.

Megismerjük a kávét, mint növényt és íz befolyásoló tényezőit. Őrlő beállítás megismerése több profil alapján, espresso készítés folyamatait lépésenként kielemezzük.

  • Latte art haladó képzés (Komplex öntések)

Klasszikus és kombinatív technológiák elsajátítása.

  • Alternatív kávékészítés

Nem kávégépen készülő italok megismerése. Megismerjük az aeropress-t, Chemex-et, French press-t, Clever dripper-t és Mizudashi-t.

  • Szabad gyakorlás (Kinek mire van szüksége…)

Igényelt fázis gyakorlása, verseny felkészítések.

  • Home Barista képzés

Otthoni kávékészítés rejtelmeit ismerjük.  Akár saját gép is hozható!

A workshopok időtartalma 2-3 óra közi időintervallumot fednek, le ez függ a létszámtól és tematikától.

Kérje ajánlatunkat a választott képzésre egy akár több főre is! Érdeklődni az info@bottegadelvino címen és a +36304004488 telefonszámon tud. 1 napon belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Bármilyen kérdésével nyugodtan forduljon hozzánk!